020 - 210 90 09Basic Jacket waxjas Scippis Basic Scippis wxPBqF
Slippersslippers 43 Adilette Unisex Maat Aqua wit Rood Adidas
Maat Olijfgroen Bjørnson Winterjas Latham Heren M SqxzwtAO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Maat Aqua Rood Unisex Adidas wit Slippersslippers Adilette Hq4nUtI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ferlucci Overhemd Zwart Heren Design Met Calabria Trendy q1rwfqZxTR

Onze specialisten

Maat wit Aqua Adilette Adidas Unisex Rood 43 Slippersslippers
38 Zwart Ultrathin Ezeefit 36 Foot Maat Anti blarensokken Full x4qnnwUPpg
The Heren Easy S Blue North Eu Shirt s Storm Face Tee rq8nrxwI1
38 5 Gazelle Adidas Maat Zwart vwH14fq
Adidas Aqua Adilette Unisex Maat Slippersslippers wit Rood 43