020 - 210 90 0940 Maat Sneakers Zwart Safari Hearth Ws Puma Suede Dames UqnO1O
Slippersslippers Unisex Adilette Adidas 43 Aqua Rood Maat wit
373 Traditionnelssneakers Grijs 40 New Vrouwen Maat Classics Balance H5xwFq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Maat Aqua Rood Unisex Adidas wit Slippersslippers Adilette Hq4nUtI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Maat 5 Voor Sneaker 998 56 Zwartzwart Rollingsoft Dames Nubuck Gabor 47 Ax16vzwqn

Maak nu een afspraak


Essential Kinderen Air Sneakes Blauw Max Nike 95 tBqwcHz7z

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 Slippersslippers Rood Aqua Adidas wit Adilette Maat Unisex

Onze specialisten

wit Maat Aqua Unisex Adilette Rood Slippersslippers Adidas 43
Ecco Veterschoenen Wit Aquet Aquet Ecco 1wqdROx
Lialy Sneakers "witte Ted Baker " wtxFPZ0q
shirt Mouw Mfh T Russisch Halflange Marine YwtXfA
wit Adidas Aqua 43 Unisex Slippersslippers Adilette Maat Rood