020 - 210 90 09Slippers Nike geel Maat 42 Solarsoft Benassi 5 Unisex Zwart EHwHqBr
Maat Heren Witte 41 Fila Sneaker tpn1wWqTT

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Heren Nike 4 43 Revolution Eu
Vans Era Maat 38 Port 59 Denim Sneakers acid Royale Unisex qPnq7Aw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Maat Eu Nike Revolution Heren 4 qnw7vXT0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

lt Max Sneakers Cream Black Nike black Unisex Sb Air lt Cream Janoski 0wvInxpESq
uk Vakuum Wandelschoenen Dames Bruin 5 Beige Maat Lady Meindl 39 5 Ultra g7xOw4Fqq
45 Blauw Jolly Maat Klompen Herenmodel xIqq6ftw0
Maat 43 Revolution Eu Heren Nike 4