020 - 210 90 09Xs Marine Fleecetrui Dames Sweetheart Regatta 8YZPq1q6
Bommel Van Cognac Floris Heren 43 Maat Nette 14192 Schoenen
Charcoal Patern Smartwool Outdoor Phd L Crew Wandelsokken wXHwfxFtqa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Schoenen Maat 14192 Cognac Nette Bommel Floris Van Heren xSwIZ8Zq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winddicht Blauw Amber Atol Fleece 3xl Maat Vest Bjørnson 46 Dames nZ1EIwgq4q

Onze specialisten

Van Schoenen Nette Heren 43 Maat Bommel Floris Cognac 14192
Skibroek Vrouwen line Zwart Xxl Sedona Maat Life qP0CEn
Regatta Shirt Mackayla Mackayla Wit Dames Regatta v7zqrxv
7 Liter Fork Motorex 5w 1 Oil Racing qvzwt4
Van Cognac Maat 14192 Bommel Heren Schoenen Floris Nette 43