020 - 210 90 09Jas Ferrino M Maat Blauw Motion 6g5OwWxgPq
Mephisto Slipper 43 Zwart Charly Heren Maat
line Wandelpolo Rose Coby Dames Life Z1RdgqfZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Slipper Charly Maat Mephisto Heren Zwart Xq7wRqx4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M grijs maat outdoorjas wmns Regatta volwassenen Kartona HwFS8wA4

Onze specialisten

Slipper Charly Maat 43 Mephisto Heren Zwart
Annecy Star Black Maat Jeans 32 32 Denim New Dames CF4twwq
paars S Azuma maat outdoorjas Ii Regatta wmns volwassenen PwO0z
Adidas core 3 2 ftwr Sneakers White Black Heren 5923 Maat Navy 38 N Collegiate pFpwrCUq
43 Charly Zwart Heren Maat Slipper Mephisto