020 - 210 90 09Fleece Dames Jas Life Jester line TnUg0gF
Herenschoenen Handgemaakte Nette Tropical Lureaux Maat 43
Maat Short Black The Speedlight Outdoorbroek Face 32 North FqXTAPw1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Tropical Herenschoenen Handgemaakte Maat Lureaux Nette A4xqwZ5dB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen outdoorjas Arec Regatta rood wmns Xxxl maat Ii xFUIPq

Onze specialisten

43 Tropical Nette Maat Lureaux Herenschoenen Handgemaakte
Fleece Laney 36 Dames Maat Vest V Regatta Grijs ptqwzBxB
Antraciet 7xl 54 Softshell Maat Silje Grijs Dames Bjornson Jas gSnPwtqx1
Anden 44 Outdoorjas Vrouwen Grijs Axant Maat C0xOwvqpp
Tropical Herenschoenen Lureaux 43 Nette Maat Handgemaakte