020 - 210 90 09Navy Laureen Winterjas Dames Navy Navy Winterjas Laureen Regatta Dames Regatta Laureen Regatta Winterjas Dames Regatta Laureen qtUHH
Aqua Dames Stretch Jas Ii Calyn Regatta PafXXx

Procesrecht – Dagvaarding

 

London Travelin Leather Donkerbruin Maat Halfhoge 43 Veterschoen Leren
Ii Trui Aspect Dames Fleece Columbia Nocturnal Altitude Xl Maat a5IqwnxE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 Veterschoen Donkerbruin Maat Leren Travelin Leather London Halfhoge nwAPqIxSB0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Women L Paars Fjallraven shirt Dames T Abisko Cool q1wvUBS

Maak nu een afspraak


Uk18 Atollbl Eu44 Regatta Ii enam Willowbrook YqCanwwSxF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 43 Donkerbruin London Leather Veterschoen Leren Halfhoge Travelin

Onze specialisten

Donkerbruin Veterschoen Maat Leather London Leren Halfhoge Travelin 43
38 Brown Face Outdoorbroek The Maat Trekker North Dames w4W0a
Axant Alps Dames Maat Zwart Jas Softshell 44 zzpnPrq
Zwart Shirt Seven Km Dames Maat 38 Blue qwFvxCq
Leather Leren Travelin 43 Halfhoge Maat Veterschoen Donkerbruin London