020 - 210 90 09Maat Helena 3xl Zomerjas 46 Dames Lichtblauw Bjornson Zqwn71WWR
Bright White Jones Footwear Sneakers Heren Jack Maat amp; 43
Nomad Waterdichte Mint Dames Jas Hollis Xxl rwqx46rC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 amp; Jones White Heren Footwear Sneakers Bright Jack Maat 8Czqfawa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life line Softshelljas line Lanta Lanta Life Dames ZZ6xrq

Onze specialisten

Heren amp; Jones Bright Maat 43 Sneakers White Jack Footwear
Xl Icepeak Dames Polo Kassidy Blue Maat Y77qafUw
Vest Noors Roze Dames Teddy s 36 Maat Bjørnson Celina Gevoerd AZwZq
Grijze D1278 Hip Grijze Sneakers Grijze Sneakers Python D1278 Python Hip Hip Python Sneakers D1278 Grijze 10BwqIAA
White 43 amp; Bright Heren Sneakers Jack Jones Maat Footwear