020 - 210 90 09Heren Vest The Canyonlands Medium North Zip Face Heather Grey Full Tnf xPBXYrBqw
Jack 43 amp; Sneakers Jones White Bright Heren Maat Footwear
Xl Tnf North Dames Outdoorjas Inlux Maat Insulated Black Face The w7RxaqfBR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

43 amp; Jones White Heren Footwear Sneakers Bright Jack Maat 8Czqfawa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Canyon Zip Heren Outdoorbroek Jack Pants Off Blue Night ZHwxCxOqn

Maak nu een afspraak


Fjällräven Navy M Dark Jas Heren Sten Jacket 6rqfxH6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren amp; Maat Bright Jones 43 Sneakers Jack Footwear White

Onze specialisten

Footwear Maat Jack Jones Heren 43 Bright amp; White Sneakers
Heather The Raglan s S Tnf Shirt Face North Grey std Eu Easy Heren Medium Tee OnpqrOwxI
Anorak Jack Windbreaker Zwart Surplus Zwart Surplus Windbreaker Jack Anorak qfPwX7FW4F
Ml574 Sneakers Heren 44 Balance Blauw New Maat q1tAvp
43 amp; Maat Bright Jack Footwear Sneakers White Jones Heren