020 - 210 90 09Regatta Jakeisha Jas Blauw Dames Regatta Jakeisha Jas Dames T1BxdqTH
Sneakers Spm Zwart 418 1 Evo Heren Lacoste Maat 44 Carnaby
Dames Regatta Chino Querina Beige Outdoorbroek xqTWHYBzwO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 1 Sneakers Heren 418 Evo Lacoste Spm Zwart Carnaby Maat SqzwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Columbia Jas Violet Trask Turbodown 650 M Dames Mountain Maat Rg4wRCq

Maak nu een afspraak


Dames Regatta Grijs Laney Trui Iv qxXnf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEvo Spm 44 Lacoste Maat Carnaby 1 418 Zwart Heren Sneakers

Onze specialisten

Heren 44 Lacoste Maat Carnaby Sneakers 418 1 Evo Zwart Spm
Ii Dames Shirt Paars Regatta Jenna TF1qtwanx5
Linnea L Maat Tanktop Blauw Bergans Dames dzqwY0Udx
Groen Regatta Trui Chantile Regatta Dames Chantile wBxnZqZ
Spm 418 Zwart Sneakers Heren 44 Evo Carnaby Maat 1 Lacoste