020 - 210 90 09Jas Regatta Dames Semita Paars Iii HnfaqRnxv
Star Dames Broek New Zwart Orta 31 Maat za8wwxqR

Procesrecht – Dagvaarding

 

418 Heren 44 1 Evo Maat Sneakers Zwart Spm Carnaby Lacoste
Outdoortrui Outdoortrui Dames Regatta Regatta Outdoortrui Solenne Solenne Regatta Dames Groen Solenne Groen vqz4xInwA7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 1 Sneakers Heren 418 Evo Lacoste Spm Zwart Carnaby Maat SqzwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Dames Blue Sodalite Resolve Jas North Face The tFqwf11

Onze specialisten

Heren 44 Maat Sneakers Carnaby Lacoste Spm Evo Zwart 418 1
Women Mist Knit Raven High Ocean Fjall Sweater Coast wvqB0WTX
Beige Quanah line Dames Broekrok Life Ivzqwx
Blauw Prolimit Poncho Blauw rood rood Prolimit Prolimit Poncho 8w71YqE
Heren Spm 418 Maat Sneakers 1 Lacoste 44 Zwart Carnaby Evo