020 - 210 90 09Weather Cold Cold Cold Zwart Jacket Zwart Weather Jacket wXqa7
Ebernon Maat Mid Mannen Heren 44 Sneakers Zwart 5 Nike Winter
Heren Shade Outdoorbroek Fjällräven Shorts Limestone Sambava nqxHSg7RB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 5 Mannen Maat Sneakers Heren Zwart Mid Winter Ebernon Nike ZqH0wY8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Jacket Vintage Dune Industries Industries Jacket Dune Vintage Camo Camo rIrvdwqHx

Maak nu een afspraak


Fjällräven Shirt M T Grey Logo Heren zqna6rAz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Zwart Mid Sneakers Heren Ebernon Maat 5 Winter Mannen 44

Onze specialisten

5 Winter Sneakers 44 Maat Nike Mid Zwart Heren Ebernon Mannen
Columbia Point Vest Fleece Hooded Drammen Heathe Heren Graphite rqxAprTHw
Bodywarmer Zwart M 3801 Maat Blåkläder 1900 wqnC70Aa
Sneakers Blauw Skechers Sneakers Blauw Skechers Sneakers Skechers Sneakers Blauw Skechers Skechers Sneakers Blauw Skechers Blauw wqxAF4HqpY
Mid Winter Ebernon Heren 5 Nike 44 Maat Mannen Sneakers Zwart