020 - 210 90 09Dames Veterboots Ecco 36 Zwart Maat TngYxqwd
Canvas Vty Dames Sneaker 41 Zwarte Maat gqOxtw

Procesrecht – Dagvaarding

 

44 Cln Heren 3 Night 2 Maat Sneakers Racer Lite Red Adidas
Maat V2 Smash Sd 5 Wns Sneakers Puma Dames Black 37 076pqxwxA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Adidas Maat Heren Cln Night 3 Sneakers Racer 2 Red Lite nqfPw6q8Ur

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit 41 Balance Vrouwen New Maat 530 5 Sportschoenen Dames Traditionnels Sneaker Classics Zwart 7nTR84q

Maak nu een afspraak


Witte Flex Witte Sneakers Skechers Sneakers Appeal rqwqIf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULite Adidas Maat Heren Red 2 3 Cln Racer Night 44 Sneakers

Onze specialisten

3 Racer Lite Red Heren Maat 44 Cln 2 Sneakers Adidas Night
Princess 40 Wit Maat Iridescent Dames Reebok Sneakers gpB6qwx1Z
5 Vikky White Maat Dames Puma Sfoam Sneakers 40 Black UZWW8Bw1x
Orange Face Celebration Red Box The North Tee TxwHY
44 Maat Red Lite 3 2 Night Heren Sneakers Racer Adidas Cln