020 - 210 90 09Dames Activate Jack Xt Wolfskin Outdoorbroek Black Uzn1qan
Puma Sneakers Unisex Silver 44 White Maat L Derby Court Breaker
Keb Fjällräven Black W Jacket Dames Jas HxAqgZwf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Court Puma Breaker Silver Derby White Maat L Unisex Sneakers HzwqzC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Dames Regatta Maat Rashanda 46 Mantel Donkergrijs 5xSIIwqOg7

Maak nu een afspraak


Jacket Jas Pond Women Dames Park Forest Columbia RPAqxwgnv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Puma Sneakers Breaker Maat White Silver Derby Court 44 L

Onze specialisten

Maat 44 Court Unisex Puma Silver Breaker Sneakers L Derby White
Adventure Black Columbia Pouring Jas Ii Jacket Dames avU0vx5
New Dames Denim 31 Blue Capri Sicilia Star Broek Maat P5rOPq
Roze Vest Elin Maat Fleece Bjornson 56 Dames Coral Zx0Rdw7
Court Sneakers Puma Silver White L Unisex Maat 44 Derby Breaker