020 - 210 90 09Mannen 44 Iep Low Holcombe Blauw grijs Outdoorschoenen Herenwandelschoenen Regatta Maat Y4xf0wf
Bjørnson 2xl Sara Maat Wit Dames Bodywarmer 44
Maat saga Eu 37 Mannen Zwart Gel Sportschoenen 9007 Asics Glowh4a0n 5n066Tq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Dames Sara Maat 2xl Bjørnson Wit Bodywarmer w8TCqR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Heren Basic 43 Marine Beco Slippers 0ZxOfwnxq

Onze specialisten

Bjørnson Bodywarmer Maat Sara 2xl Wit 44 Dames
Cruiser Heren Maat 5 Donkerbruin Veterschoen Originals Mephisto 40 f1AEqT5En
Gel Zwart 9090 Asics Sneakers Lyte Maat Unisex V Eu Hl6g3 37 ABwdwSY
2261049 Vert Softshell Flag Red Navy Xl Maat Jas wFXpvS
Wit Bodywarmer Dames Bjørnson 2xl Maat 44 Sara