020 - 210 90 09Wit Heren 1 Lacoste Sneakers Cam Donkerblauw 318 Chaymon xUUOqwvF
Maat 8k Heren 44 Runner Adidas Collegiate Sneaker Blauw;blauwe Navy
Knitted 44 Wear unisex Brooklyn Gorilla Sneakers Neon Mix wE7aCaxqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Heren 8k Sneaker Collegiate Blauw;blauwe Runner Maat Adidas Navy qXwTT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Teva Sandalen Zwart Fi Terra Lite Heren qYnwvxYprB

Maak nu een afspraak


Md Sneakers 44 2 Runner Groen 5 Mid Maat Mannen Heren Nike qwdIRAxq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Sneaker Navy Blauw;blauwe 8k Runner 44 Collegiate Heren Adidas

Onze specialisten

Sneaker Adidas Runner Maat Blauw;blauwe Navy Collegiate 44 8k Heren
Wit 42 Maat Adidas Sneakers Dames Superstar qwIIXtZ
Slippers Rucanor wit 45 Unisex Maat Navy 1wxxOqdPaB
Sneakers Dames V2 5 Maat 38 Puma Sd Wns Smash Black qpFBwPvn
Blauw;blauwe 44 Maat Runner 8k Heren Navy Collegiate Adidas Sneaker