020 - 210 90 09Life Halli M Dames Outdoorbroek line Maat Blauw Kort Rqwx4RfBr
Easy Ii Jacket Blues Dress L Womens TAORqAwxY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Low Maat 44 Blackout Timberland Wandelschoenen Trail Flyroam Heren
Ruth Maat Bjørnson Blauw Vest Capuchon Melange 52 6xl Dames xq6qUXw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Low Timberland Wandelschoenen Blackout Flyroam Maat Trail Heren 774Upq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Yukon Jas 38 Dark Lavam Protest Dames wqSXExdE0

Maak nu een afspraak


line Life Afritsbroek Dames Banata 2 XnnqUd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Wandelschoenen Blackout Flyroam Heren Maat Timberland Low Trail

Onze specialisten

Timberland Trail Flyroam Low Heren 44 Blackout Maat Wandelschoenen
Maat Xl Nos Zwart Colorado Jas Cannes High 6xXR0X
Pant Maat Off Eider 38 bruin Pokhara Afritsbroek Women Beige Dames Zip aqC4SnCtw
Schoenen Justin Cognac Mephisto Mephisto Kansas Schoenen Cognac 80v4BxSw
Blackout Trail 44 Low Wandelschoenen Maat Flyroam Heren Timberland