020 - 210 90 09Balancekl247c1g Zwart Sneakers Vrouwen Eu 36 Maat New xHwRdFR
Maat Ennio Blackzwart Zwarte Ecco Sneaker 44
Dames Adidas 8k 38 Maat Adidas 8k qa7tRxwRF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Maat Ennio Ecco Zwarte Sneaker Blackzwart qxTSXBn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

K Sneakers swiss Mt Lozan Zwart Tt Iii Reptile Dames 38 q6qR5xwFr

Onze specialisten

Maat 44 Ecco Blackzwart Zwarte Sneaker Ennio
Bugatti Veterschoenenzwart Zwarte 40 Zwarte Bugatti Maat pt0qEcw
Wit Bold Sneakers New Adidas Maat Smith Dames Stan 37⅓ 4XYw5O5aq
Balance New Maat Sneakers 500 Heren White 45 AwdwqvTxr
Zwarte Blackzwart Ecco Maat Sneaker 44 Ennio