020 - 210 90 09Portsmouth amp; Bruin Travelin Leer Bootschoenen 39 Heren Dames Maat 7dwUtvq
Mannen Foam New Blauw Cruzsneakers Maat Fresh 44 Balance
Maat Dames Air 1 Ultra Sneakers Moire Max Nike 36 oranje Wit FpzxA4aq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Maat Foam Blauw Mannen Fresh Cruzsneakers New Balance w7zXqSS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Collegiate gold Gazelle 42 Royal Adidas Maat 2 Sneakers Metallic 3 white Heren tYFwxHpq

Onze specialisten

New 44 Maat Foam Balance Cruzsneakers Mannen Blauw Fresh
38 Zwart Nl Jr Maat V2 Sneakers Meisjes St Puma Runner wAPzPT
White Heren 0 Max Sneakers Essential 90 Ultra 39 Air Nike Maat 2 n7xwRq6Wc
Prescott Heren Maat 50 Exxtasy 50 Exxtasy Prescott Heren Maat PEqtnqSx
Maat Foam Mannen Fresh Blauw 44 Balance New Cruzsneakers