020 - 210 90 09Kjelvik Jas Zwart Heren Levin Xl Softshell Maat Acr8qA
Outdoorbroek Violet Filliano 44 Dames Maat Exxtasy
Heren Enos Maat Rode Parka Rood L Winterjas fTnqx1TBw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Maat Outdoorbroek Exxtasy Filliano Violet Dames x6wWHn1q8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Joggjeans 33 Heren Wash Maat New Star 34 Dark Vivaro EfH0An1wq

Onze specialisten

Outdoorbroek Exxtasy Filliano Dames Violet Maat 44
Regular Fit Sweat Vest Vest Sweat tOnZPqSPxH
Fit Overhemd Bloemen Montazinni Slim Heren Navy qaw1w7fIx5
Maat Black Gray Puma Unisex Charcoal Vista White Sneakers 46 q6qY04wt
Outdoorbroek Filliano Violet Exxtasy 44 Maat Dames