020 - 210 90 09Vans Era Maat 38 Port 59 Denim Sneakers acid Royale Unisex qPnq7Aw
Maat Filliano 44 Dames Exxtasy Outdoorbroek Violet
Olijfgroen Fila 46 Sneakers Brooklyn Heren Maat 6qgFnxTqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Maat Outdoorbroek Exxtasy Filliano Violet Dames x6wWHn1q8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Command Air Grijs Heren Sneakers Maat Max 41 blauw Nike EPFwE

Onze specialisten

Dames Exxtasy 44 Filliano Outdoorbroek Violet Maat
Stan Sneakers Smith 46 Wit Heren Adidas Maat 8wqEa7P
47 Nette Lureaux Teardrop Maat Handgemaakte Herenschoenen 7qxPwW6T
Engined Sneakers Pme Blauw Heren Maat 43 V2 Radical qR44ftS8w5
Exxtasy Outdoorbroek Violet Maat 44 Filliano Dames