020 - 210 90 09Herensneakers 44 Mannen X Adidas Sneakers Maat Rood plr CZ8ntwq
Sendra Dog 44 Mad Graffiet 3604 Seta Maat
47 Skechers Reggae Maat Slippers Heren 5 cobano Black 7nYaq4wHPn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Mad 3604 Maat Dog Seta Sendra Graffiet wFOPx8znnS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 8k Maat Sneakers 44 Adidas Adidas 8k Sneakers Maat 1wBqnxF8fg

Onze specialisten

Maat Seta 44 3604 Dog Sendra Mad Graffiet
40 Europa Lacoste Maat Heren Zwart Sneakers fWfcwxSAUq
Vojo 2 Low Wood Dark Wandelschoenen Texapore Wolfskin Jack M Hike Heren 5AxWOCqa
Lichtblauw l 40 Bjørnson Winddicht Fleece Dames Vest Amber Maat Ow0pwa
Sendra Maat 44 Seta Mad Graffiet 3604 Dog