020 - 210 90 09Grijs L Leif Ecru Thiago Nelson Longsleeve Trui OY8f8SIq
Maat Hi Mn Mte Ward Dress Vans 44 Blauw Sneakers Heren
Outdoortrui Heren Regatta Iii Mons Grijs qxz6wE0n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Mte Ward Vans Maat Mn Sneakers Hi Dress Heren Blauw OUqqzw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Teddy Maat Noors Olijfgroen Bjørnson Gevoerd Winddicht 5xl Vest Heren Mads p06x6tqw

Onze specialisten

44 Dress Hi Blauw Mn Ward Heren Vans Mte Sneakers Maat
Blue Softshell Jacket 5xl Skeleton Ocean Printer 4IBqW
Petter 5xl Maat Softshell Heren Grijs Jas Bjornson XYTaqF
40 Maat Floris Heren Van Bommel 2018 Bruin qwYpz1w
Maat 44 Dress Ward Hi Mte Blauw Vans Heren Sneakers Mn