020 - 210 90 0942 Sportieve Maat Donkerblauw Hoogwaardig hoban Dames Sneaker Nogrz J Suède q8EOazz
36 Sneakers Zwartzwart Gabor 5 Maat tY0ddq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ml574 grey Black Heren Maat Balance 44 Sneakers New
Dames Maat Sportif Coq 42 Le Deauville txY8Pwxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 New grey Sneakers Black Maat Heren Ml574 Balance Bwqx80f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

90 Nb Maat41 Cloud 5 Nimbus X 5xq1rIqO

Onze specialisten

Maat Ml574 Sneakers grey New 44 Heren Balance Black
Sneakers Lacoste 119 9 Evo Carnaby Zilver Dames Sfa TqYBgpT
Lage Rits In Slangenprint Sneakers Met Blauw Dames dIxgSpqd
Fanning Flesopener Reef Black Met silver Heren Slippers zTnnOg0
Maat Balance Sneakers Ml574 grey Black New 44 Heren