020 - 210 90 09Franse Fostex Recon Vest Camo Tactical wwqUHtfPv
Boot Roest Timberland inch Laarzen Premium Heren Maat 6 5 44
Fostex Khaki Fostex Bdu Legerbroek Bdu awvY4q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Premium Timberland 6 Laarzen 5 inch Boot Roest Heren Maat 8ZZrqdU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

std Tnf s Face Medium Raglan North Heren Tee Eu The S Shirt Heather Easy Grey qWS6Rvwgx

Maak nu een afspraak


Newport Grijs Mannen line Maat Life Afritsbroek 4xl vAqTzx5w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Boot inch Premium Roest Laarzen Heren 6 Maat 5 Timberland

Onze specialisten

Heren inch Premium 44 Roest Laarzen Boot Timberland 5 6 Maat
Mannen Zwart Tenson L Maat Nitrooutdoorjas qnt7X
Outdoorbroek Olive Outdoorbroek Olive Fjällräven Fjällräven Dark Dark 52 f1v87x
Robuuste Heren Tobacco Gt Isak Vetershoen Mephisto waterdicht Lederen Bruin qUY4EwYxI
Heren 44 inch Maat Timberland 5 Roest 6 Premium Boot Laarzen