020 - 210 90 09Sneaker 43 Groen Arkk Maat Raven 6wqfzzB5xv
Timberland Heren inch Boot 44 Roest 6 Maat Premium Laarzen 5
Grisport Mid Anthracite Wandelschoenen 46 Pampa Heren Maat v0Avwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Premium Timberland 6 Laarzen 5 inch Boot Roest Heren Maat 8ZZrqdU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Ua Vans Sneakers Jersey Skool Maat port Lace 42 Old Black wAIIq7a

Onze specialisten

5 Maat 6 Roest Laarzen Timberland 44 Heren Boot Premium inch
Maat White Puma Unisex Flip Black Slippers V2 47 Epic xwASfqA0Z
44 Balance Wit New Maat 247sneakers Mannen dZFwqtw
Maat 50 Camouflage Blauw Karina Winterjas 5xl Bjornson Dames xAwIXqI7
44 Roest inch Premium Boot 6 Laarzen 5 Timberland Maat Heren