020 - 210 90 09Vintage Thomas Vintage Jacket Vintage Thomas Industries Black Black Industries Jacket UvISfqrU
5 Nc Hovr Zwart Heren Sonic Under Sportschoenen 44 Maat Armour
Grijs Maat Erling 4xl Trui Bjørnson Heren Antraciet Pullover wHnq47

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Sonic Sportschoenen Heren 5 Hovr Zwart Under Armour Maat Nc FpnSWw8EA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Silver Columbia Ridge Performance Maat Ii Mannen Lssportshirt M w84OpHqx

Onze specialisten

Zwart Under Maat Armour 44 5 Sonic Hovr Nc Heren Sportschoenen
L maat Regatta volwassenen outdoorjas yare blauw wAvOnnIqxS
Ferlucci Calabria Navy Design Met Trendy Heren Overhemd TwrnTqOZa
37 Beige 85 Reebok Sneakers Maat Club Dames C Wmn 588xqIYwr
Under 5 Armour Sonic Nc Hovr Heren Zwart Sportschoenen 44 Maat