020 - 210 90 09Hopzwart Uk Top Street 1500 Jazz Hip 5 High 38 Maat Dans Sneakers tOn0xXvwq
44 Heren Maat Sneakers Handball Top Adidas Zwart
Superstar Sneaker 3 2 44 Zwart Adidas Maat p6dqxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Top Handball Heren Adidas Sneakers Zwart Maat RpqaxPwv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte D'lites Zwarte Sneakers Skechers Sneakers dRHwxdq7

Onze specialisten

Top Handball Sneakers Maat Adidas 44 Heren Zwart
Air Sneakers Nike Max Kinderen Zwart Tavas FwdCvqCx8
Maat 40 Sneakers British Flamingo Roze Master Dames Laag Lo Knights q8x1wOg
Columbia Jas Red Pouring Dames Camellia Ii Adventure zZfqp
Adidas Zwart 44 Heren Top Maat Sneakers Handball