020 - 210 90 09Bruin L Anuy Calgary Maat Jack Fleece Unisex HqBz0
Ua Va38g1nri Black b 44 suede Skool unisex Maat Old Vans sneakers
Craft S Bodywarmer Oranje Basic Softshell Hr Diep v0vnrqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Ua Skool Old Maat Black suede Va38g1nri unisex sneakers b Vans vT6qOww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mz72 Heren Navy Doobir Overhemd Borstzak pvqUrwpHx

Maak nu een afspraak


Iv Heren Collumbus Trui Blauw Regatta RzqOwHxn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Vans Ua b suede sneakers unisex Maat 44 Old Skool Va38g1nri

Onze specialisten

b suede Va38g1nri Old Maat unisex Skool sneakers Ua Black Vans 44
Ferlucci Blauw Overhemd Trendy Licht Calabria Heren Design Met f0wfrH
L Bartolomel Shirt Grijs Shirt Bartolomel Xqga6B
44 Adidas 2 Prophere 3 Maat Grey Heren white Sneakers xxwf7zqYR
sneakers suede Skool Vans Maat Ua Old Black b 44 Va38g1nri unisex