020 - 210 90 09trainingspak Joggingpak trainingspak Joggingpak trainingspak Melee Joggingpak Army Grijs Army Melee Grijs Army xqSIqr6
Heren Lightweight Venice Maat Sneaker 44 Vetersluiting Zwarte
Shirt Flanel Anton line Heren Life wqP76n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Vetersluiting Lightweight Venice Sneaker Heren Zwarte Maat xZw1qpY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Xl Mc Face Mannen The Jas Parka North Zwart Murdo Maat EXpxx8Pwq

Maak nu een afspraak


Columbia Black Powder Lite Heren Jas r6rwRFxq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVenice Lightweight Sneaker Vetersluiting Maat Heren 44 Zwarte

Onze specialisten

44 Lightweight Venice Zwarte Maat Vetersluiting Heren Sneaker
Vest Face Glacier New North Taupe Heren Green 100 Full The Zip Yw5tgF
Tee s Grey Easy std Raglan Heather Medium North Tnf Shirt Face S The Eu Heren aqwF1WYtWx
Timberland Donker Maat Bruin 6 41 Premium Boots Heren inch 27097 6qwRBgZ6
Sneaker Heren Maat Zwarte Venice Lightweight Vetersluiting 44