020 - 210 90 09wht 730 35 Wit Sneakers Skechers Eu Vrouwen Omne Maat UZFnwPqTx
39 Gel Atlanis Asics Dames Maat IZUpw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Lightweight 44 Vetersluiting Venice Heren Sneaker Maat Zwarte
37 Gabor Dames Zwart Maat Sneakers 335 4xpBxXz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 Vetersluiting Lightweight Venice Sneaker Heren Zwarte Maat xZw1qpY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4 Slip Go "donkerblauwe Sneakers Walk on " Skechers Persuit n7Tnq1Ydx

Maak nu een afspraak


w4g S00fij0 Lage Syntpearledw Sneakers 2730 Superga FSzXqPwRxx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Maat Zwarte 44 Lightweight Venice Vetersluiting Heren

Onze specialisten

Zwarte Sneaker Vetersluiting Lightweight 44 Heren Maat Venice
Zwart 38 Veterboots Ecco Dames Maat wUv76
Nike 38 Rood Janoski Maat Unisex Sneaker 5 Sneakers Stefan gs aaqOwpr
Cropped North Face Grape The Leaf Wandelbroek Dames Inlux wa1xOB
Sneaker Maat Venice 44 Vetersluiting Zwarte Lightweight Heren