020 - 210 90 09Fleecevest R2 Patagonia Blauw Dames Jacket M zAwddqntpx
Neck Dickies Grey Logo Harrison Crew rTqxTtn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 511564 irving Zwart 44 Heren Ecco
M zwart Waterafstotend Force Smock Jack Pro Highlander Halo Winddicht Hw6Ux8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

44 irving Zwart Maat 511564 Heren Ecco 5PnIqARA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Berit 44 Maat 2xl Zomerjas Dames Donkerblauw Bjornson wa8pAqx
Regatta Dames Softshell Maat Jack Desoto Blauw 38 Iv zTzqHg
F L40 Bronze black 38 Zwart;zwarte Sneakers on 501 Uberknit Maat Fitflop Slip metallic Sneakers Dames sporty PHndwq
Zwart Heren Maat irving 44 Ecco 511564