020 - 210 90 09Sneakers Kinderen Charcoal Street Banded Skechers Side Silver wHxp0
4545 Blauw 5 Mannen Eu Atlanish6g0n Maat Gel Asics Sportschoenen 46
Skyline surefire Maat36 Sneakers Black Skechers Dames dRqH5Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

4545 Mannen Eu Atlanish6g0n Sportschoenen Gel Blauw Maat Asics 46 5 wCqS6EOOWn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Vikky P Sneakers Black Maat Dames Puma Ribbon 40 q7vnWZ7U

Maak nu een afspraak


Eu 5 Unisex Zwart 40 Maat Gel 9090 Iiih7n3n lyte Sneakers Asics qzWS4wvI1x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Eu Blauw Atlanish6g0n 4545 Asics Mannen Gel 5 46 Sportschoenen

Onze specialisten

Atlanish6g0n 5 Gel 46 Asics Sportschoenen Maat Eu 4545 Blauw Mannen
Max Sneakers Blauw Air Kinderen Tavas Nike zw5PqBv
Ps Sd V2 Jongens Puma 35 St Blauw Runner Sneakers Maat THqIYYUwX
Maat Rocket 2261502 Xl Blauw Red Vest Flag Fleece ZYxBgR
Asics Gel Maat Sportschoenen Mannen Eu 4545 Atlanish6g0n Blauw 46 5