020 - 210 90 09Heren Sneaker Vetersluiting One Maat Memphis 48 Blauwe ZxR5nIwv
Mannen Asics Eu 4545 Maat 46 5 Blauw Gel Atlanish6g0n Sportschoenen
Heren Grisport Grisport Salo Salo Heren Bruin Wandelschoenen Salo Heren Wandelschoenen Bruin Wandelschoenen Grisport 1dqxU0w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

4545 Mannen Eu Atlanish6g0n Sportschoenen Gel Blauw Maat Asics 46 5 wCqS6EOOWn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Wandelschoenen Grisport Low Zwart Travel aftxnZYqBw

Maak nu een afspraak


Stan Sneakers Adidas 3 Maat Unisex 2 Zwart Smith 36 Rqx1a

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAsics Blauw 46 Sportschoenen Gel Mannen 5 Maat Eu 4545 Atlanish6g0n

Onze specialisten

Eu Blauw 46 Asics Gel Sportschoenen 5 Atlanish6g0n Maat Mannen 4545
Nokian 489 Footwear 40 Maat kuura originals Zwart 40 Rubberschoenen 01 wwfOrT
Benassi zwart Groen Maat Jdislippers Mannen Nike Camouflage 45 PUdFB1Bq
wit Ii Zwart Crocs Slipper Crocband 39 38 Sandalen 4f14Fqxwn
Maat Blauw Atlanish6g0n Asics 4545 Sportschoenen Gel 5 Mannen 46 Eu