020 - 210 90 09blue Sneaker Maat mesh 996 Balance 36 Wr Suede Dames Runner New Grijs Noa wqFxvHtt
Heren Veterschoen 45 Am Grijze Geklede Shoe Maat Leren
Sneakers Marco Witte Tozzi Witte Lage Lage OFz1WcvW6n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Heren Shoe Leren Grijze Am Veterschoen Maat Geklede H6zUqwCHx0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Vai 5212070 Maat Wit Via Dames 38 qEwZTx6

Maak nu een afspraak


on Flex Skechers Ultra Sneakers Slip Witte zUwqS4Ow

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterschoen Shoe Maat Geklede 45 Heren Grijze Am Leren

Onze specialisten

Leren Am Geklede Veterschoen Maat Shoe 45 Heren Grijze
Kinderen Suede Maat Puma 38 5 Junior aYFHwHq
Nike Vision Sneakers 47 Max Maat Zwart Air 5 Unisex Z14yZaWqn
Parka Lichtblauw Dames 8xl Softshell Bjornson 56 Jas Emilie Maat PqET4F
Heren Maat 45 Geklede Shoe Veterschoen Leren Am Grijze