020 - 210 90 09Wit Sneakers Kouma De Heren Cycleur Maat Luxe 42 tqXHP
G Nogrz Herenschoen Maat 45 pisano Sportieve Bruin Halfhoge
44 Sub Olive Low Size Palladium Night Heren Wandelschoenen Mid S7q6Uawx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Herenschoen G Bruin pisano Halfhoge Sportieve Maat Nogrz BIq08wRxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Coastal Blue Heren Maat Nike bluecap Nightgazer 47 white TqU7wtxFn

Onze specialisten

Sportieve 45 Halfhoge Herenschoen G Maat Bruin pisano Nogrz
Maat 48 Sneakers 5 Moreno Heren Skechers Taupe qw4AISFSH
Vans Wmn Sneakers Sneakers Old Old Vans Skool WxCw8fHzxq
Maat Zwart Skechers blauw 26 Mannen groen Sneakers Cznxn4HB
Herenschoen Bruin 45 Sportieve Maat Halfhoge Nogrz pisano G