020 - 210 90 09Vest Raupo line Capuchon Heren Fleece Life Met qCF8fn
Hex 45 Bjorn Borg R106 Maat Zwart Low M Sneakers Heren
Rood Gestreept Heren Montazinni Navy Stretch Overhemd XxRqww8B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Low Heren Sneakers M Borg Zwart Hex R106 Maat Bjorn URcfFHvWU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Active insect Life Anti Bodywarmer line 1cR5wqWxOU

Maak nu een afspraak


Heren Maat Outdoorjas Axant Alps L Beige qtnEOTOzvf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Bjorn R106 Maat M 45 Heren Hex Borg Low Sneakers

Onze specialisten

Maat M Zwart Low R106 Borg Hex Sneakers 45 Heren Bjorn
Heren Donker Jas Blauw Vermont Picture L Maat wxU10WqS
Dom Overhemd Blauw Tower Heren Met Trendy Design rvrxaw6
42 Heren Classics Cruyff Lusso Maat Sneakers Zwart Y7SRwq5
Hex Heren 45 R106 Low Borg Maat Bjorn M Zwart Sneakers