020 - 210 90 09Epsilon Vest Dames S Hoodie Wit Maat Trui rxr1qwSOC
45 R106 M Hex Sneakers Heren Bjorn Maat Borg Zwart Low
Maat 44 Roze Donker Carby Softshelloutdoorjas Regatta Vrouwen REwBvBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Low Heren Sneakers M Borg Zwart Hex R106 Maat Bjorn URcfFHvWU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Outdoorbroek Bruin Xert Strii qwp6nq7fZ

Maak nu een afspraak


Dames I Wandelberoek Tortora Grijs Campagnolo gq07x0d

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUM Maat Borg Low Bjorn Heren 45 R106 Sneakers Hex Zwart

Onze specialisten

M Sneakers R106 Bjorn Zwart Maat Borg Heren Hex Low 45
Dames Arec Jas Grijs Ii Regatta O7wPaqf7
Slim Maat fit Dames Poloshirt S 201006 Wit Tricorp Casual fgwOpnq6gx
Mannen Maat Zwart Tanjunsneakers 43 Nike t8Bgt
45 Sneakers M Low Bjorn Borg Hex Maat Zwart Heren R106