020 - 210 90 09Phant Reef Bounce Heren Slippers Bruin 42 Maat Cushion RPFIFvW
Unisex Mix 45 Havaianas Maat Brasil Zwart Slippers 46
Sneaker Sneaker Light Noordwijk Noordwijk Heren Heren Grey Light ZEqIUzq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Maat Unisex Zwart Slippers Brasil Mix 46 Havaianas TSCwqYpxZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Duca Lace Di Up Clark Morrone Black Heren r1rq6vZn

Onze specialisten

Slippers Zwart 46 Havaianas 45 Unisex Mix Brasil Maat
Maat Wit zwart Mannen Ii Olympic blauw June 43 Sandalslippers Levi rood WIUqAaq1
Unisex Maat Puma Sneakers White Gray 42 Vista Charcoal Black BnPTaq
Sneakers Witte Runner Lite Racer Adidas HCq5qrw0cx
Havaianas 45 Slippers Brasil Mix Maat 46 Unisex Zwart