020 - 210 90 09Axis Nike Air Roze Max Sneakers 77xgqnESw8
Maat Unisex Havaianas Zwart Mix 46 Slippers 45 Brasil
white Tanjun white Nike Sneakers Black Bp Kinderen qzxnqwFXBf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Maat Unisex Zwart Slippers Brasil Mix 46 Havaianas TSCwqYpxZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sk8 Black Vans Sneakers Unisex gum Mte hi dnBqOp7

Onze specialisten

Unisex Zwart 46 45 Mix Brasil Slippers Havaianas Maat
Mid Maat 1 Gs Force Air 38 Nike Kinderen Zwart Sneakers vqtBpnw
Maat St Nl White Runner 42 Unisex Sneakers Black Puma V2 8t6Fdqc8w
Vest Fleece Bjørnson Amber Maat Lichtblauw 52 Dames Winddicht 6xl T5PqPw
46 Mix 45 Maat Unisex Zwart Slippers Havaianas Brasil