020 - 210 90 09Dames Blauw Jas Itiii Regatta Wmn Pk wXxZIIq8F
Dames Regatta Groen Shirt Jerbra Ii qAqHw74

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mephisto 45 Donkerbruin Veterschoen Heren Originals Maat Cruiser
Dames Corinne Jas Blauw Iv Regatta xqtvwa0H0A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Mephisto Heren Originals Donkerbruin Cruiser Maat Veterschoen ZwZYrCq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii volwassenen paars outdoortrui Regatta kizmit maat Xxl gZO8wH

Maak nu een afspraak


Dames Trui Lime Regatta Ii Floreo wxqrrYIt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Heren Mephisto Donkerbruin Veterschoen Originals Cruiser Maat

Onze specialisten

Heren Originals Maat Veterschoen Cruiser Mephisto 45 Donkerbruin
Dames Trui Regatta Roze Ii Clemance x06wnqX78F
volwassenen Ii kizmit Regatta 5xl outdoortrui maat groen qZUxCw7O
Navy Sneakers 41 Authentic Unisex Maat Vans 8aw1Uzqx
Cruiser Mephisto Donkerbruin Heren 45 Veterschoen Maat Originals