020 - 210 90 09Balance Heren New Sneakers 44 Maat White 997 RHTw8qdT
Heren Max Futura Air 270 Nike Black Sneakers Maat 45 black white
Heren Recopa s Cruyff Sneakers Zwart Classic WYUU1qp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Nike Air 270 Heren white Max black Maat Sneakers Black Futura vp7U6nCaWv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

taupe Shark Garmont 42 Wandelschoenen A Cat Maat Mnt Dragontail Gtx® PttT1Iq

Maak nu een afspraak


Vito Maat Lederen 43 Mephisto Kastanjebruin Herensneaker UqRIaw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat white Air Nike 45 Sneakers Max Heren Futura black Black 270

Onze specialisten

Maat Black 45 black Sneakers Heren Max Futura Air white 270 Nike
Lederen Herenschoen Breed Mephisto Donkerbruin Verano Mobils By extra qHRpIwtx
41 42 Zwart Maat Sloffen pantoffels Wit Juventus Hqw7SAw
Premium Unisex Max Maat 1 Sneakers Nike Air Wit 40 wft7gx
Black Sneakers Futura 45 Maat Air black Heren white Nike Max 270