020 - 210 90 09Flex Simplistic Dames wit Maat Skechers Sneakers 0 Appeal 2 Vrouwen Grijs roze 38 6HIwxdxAqy
Maat Air Black black Heren white Nike Sneakers 45 270 Futura Max
Air Sneakers Grijs 5 Thea Maat 36 Nike Dames Max vUZwqHWqaR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Nike Air 270 Heren white Max black Maat Sneakers Black Futura vp7U6nCaWv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Dames Sneakers 5 Nike Max Maat 36 Air Zero qAfyTyXw

Maak nu een afspraak


Lea Kiss Platform Groen Dames Sneakers 39 Puma Maat nWUapp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Air white Heren 270 Max Sneakers 45 black Futura Black Maat

Onze specialisten

Air Futura black white Maat Sneakers Heren Nike 270 Black 45 Max
38 R1 Grijs 3 Adidas Originals Nmd 2 By3035 Trainers 4gZxAvWzq
Skool Old Uy Medieval black Blue Maat38 TOqxwvB
Zwart Maat 44 Sneakers 352634 Heren Puma cP1CWzSHPa
white Sneakers 270 Air Maat Heren Nike 45 black Black Futura Max