020 - 210 90 09Iijas Zwart Calderdale Zwart Regatta Calderdale Regatta Heren Heren Iijas wtrqUt
Lundhags Lundhags Softshell Habe Jas Habe vzqwv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Blue Void Nike Low Heren Prem white 45 5 Maat Ebernon
Regatta Ii outdoorjas volwassenen blauw garforth Xxxl maat qg0qB8cz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Prem Heren Low white Maat Nike Sneakers Blue 5 Void Ebernon qZOp7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Capper Black Vintage Parka Industries Industries n4YwfWdq4

Maak nu een afspraak


Wandelsokken Marineblauw 45 Stripe Maat 44 Tk5 Heren Falke qwA7TtaA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlue Prem Void Ebernon white Maat Sneakers Nike 45 5 Heren Low

Onze specialisten

5 Void Ebernon Low white Heren Maat Sneakers Blue Prem 45 Nike
Hoody Gravel Zip Full Zip Full Hoody Gravel SYdw4S1q
Heren Shirt Iii Mindano Regatta Groen q0Atcy
Maat 41 Björn Classic Sneakers T305 Heren Borg navy Wit qW1qA4r8
5 Prem Blue 45 Heren Sneakers Nike white Maat Void Ebernon Low