020 - 210 90 09Palladium 238 02352 Mannen 43 Ecru Maat 7p7Crwq
45 Zwart Heren New 574 Balance Sneakers Maat
Veterschoenen Lier Blauwe Wijdte Van G1 2 1EwqnSAwx5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Sneakers Maat 574 Zwart Balance Heren New 7YATqOw7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Jones Silver Footwear Maat Jack amp; Sneakers Heren Sconce qf6S8

Onze specialisten

Zwart Sneakers Balance 45 New 574 Maat Heren
Groen 07 Nike 1 Air 40 Suede 5 Force qppRfwxZ
Sneakers 41 Wit Slip Maat Classic on Vans SHxTfT
Vakuum 5 Men Dunkelbraun Meindl 10 Ultra 46 Gtx 2849 Uk zdUUAZW
Balance 45 Zwart Maat Heren 574 Sneakers New