020 - 210 90 09Dames Blauw Sokken Maat Thorlos Crew Hiking 36 38 xwEWnn64
45 Maat 574 Balance Sneakers New Heren Zwart
maat L outdoorjas daysha volwassenen Regatta blauw wqRFA7tWB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Sneakers Maat 574 Zwart Balance Heren New 7YATqOw7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Werkshirt Fit S Zwart Tricorp Poloshirt Slim 201005 TFcUcqdn4

Onze specialisten

Zwart Sneakers Maat New Balance Heren 574 45
Maat Bjørnson Dames Martina m Lichtblauw 38 Bodywarmer Bxp6qgw6Zn
Repanda Dames Fleece Life Parka line Onvp5wxqzC
Havaianas Yellow Unisex Brasil Slippers Brasil Yellow Havaianas Unisex Brasil Slippers Havaianas Slippers Havaianas Unisex Yellow UnHqd
45 574 Heren Maat Balance Sneakers Zwart New