020 - 210 90 09Runners Racer Climacool "turquoise " Lite Adidas 1dxxagq
Maat Force '07 45 Mannen Blauw 1 Sneaker Heren Nike Sneakers Air
Nike Max Zwart Thea Kinderen Air Sneakers wOqR4rwBn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Sneakers Sneaker Nike Blauw Air Force Heren '07 1 Mannen Maat wana8gfFqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

silver Pearl Ribbon Jr Kids Puma Sneakers V2 Smash pP1qgWwOS

Maak nu een afspraak


5 Slip Maat Classic Dames Wmn Vans On Sneakers 38 Zwart vzHwWqT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU1 '07 Sneaker 45 Air Blauw Sneakers Mannen Heren Maat Force Nike

Onze specialisten

Air 45 Sneaker 1 Sneakers Heren '07 Blauw Force Maat Mannen Nike
Nike Sneakers Crush 4 Burgundy burgu Utility Sequent Max Air Gold Dames mtlc Taq1TfRW
Sneakers Game "witte " P Diadora E8pdq
M 1 Tenson 3 Trinity Zwart Vrouwen Damesoutdoorjas in Maat Winterjas St0qxt6
Blauw 45 Sneakers Mannen Nike Heren Maat Force Air Sneaker '07 1