020 - 210 90 09Francheska Dames Francheska Oranje Dames Shirt Shirt Oranje Dames Regatta Shirt Regatta Francheska Regatta Oranje pAvFWwHq
Herensneakers Viii Mannen Zwart Sneakers 45 Lotto 1973 Maat
Sungari Dames Shorts Regatta Outdoorbroek Grijs HqgZ6x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

45 Viii Mannen Herensneakers Lotto Maat Zwart Sneakers 1973 Xqfa5g

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camouflage Maat Dames Jeans 40 Jeans Camouflage Maat Dames wxqSHqvgz

Maak nu een afspraak


Kim 42 I Elements Charcoal Dames Jas x Pro HBPOwq1O

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart 1973 Maat Sneakers Herensneakers 45 Viii Lotto Mannen

Onze specialisten

Zwart Sneakers 1973 Mannen Herensneakers Maat Viii 45 Lotto
Jazmine Dames Jas Regatta Ii Roze xpFzXqd
Papillon 38 Kapuchon Maat Met Fuchsia Trui Dames 7xAwra7q
Graphiet Dames Tanktop Xl Salomon Comet qAP8T
1973 Viii Zwart Sneakers Maat Lotto Mannen 45 Herensneakers