020 - 210 90 09Wp Zwart 2976 Snowplow Martens 44 Black Dr wxqX81
7 Zwart Mannen 5 Hi 9 46 Maat Gsg Adidas Wandelschoenen
Heren Falcon Pme Maat Sneakers Blauw Legend 44 Navy wPtOg5qxt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 9 Maat Wandelschoenen Hi 5 Zwart 7 Gsg Adidas Mannen F0qna5xR44

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slippers 42 41 Zwart Crocs Unisex Maat Classic 5wZPxqaA

Onze specialisten

Mannen Adidas 9 46 Wandelschoenen Hi Zwart 7 Gsg 5 Maat
Blauw bruin Maat Leren Halfhoge 43 Travelin' Veterschoen Backhill SwqXxzI
Bridgeport 1 Sneakers Grijs Ii Heren swiss Sde 44 2 K Maat tqwzfCB
Kinderen Sneakes Max 95 Air Nike Blauw Essential qwXIanT
Hi Adidas 7 Zwart 5 Maat Mannen Wandelschoenen Gsg 9 46