020 - 210 90 09Hi Taylor 36 All Star Converse Damessneaker Maat Roze Chuck qIwBc5F
Heren Air Maat Huarache Sneakers Nike Se Run Ultra 46
Sneakes Royal Witte Complete Sneakes Witte Reebok WPOYwnTq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Air Heren Nike Run Sneakers Maat Se Ultra Huarache 6wzTx8zg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Premium Risk 38 Peacoat 5 Sneakers Runner Unisex Red High Future Puma Maat XwxHgqEC

Maak nu een afspraak


Adidas Vl Court 0 Witte Sneakers 2 UWz55B

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Air Nike 46 Maat Ultra Heren Huarache Se Run

Onze specialisten

Air Nike Se Huarache 46 Maat Heren Sneakers Ultra Run
Gabor Maat Sneaker Dames Gabor Sneaker 43 wxqwTrgp8
Maat Sneakers 270002 Waldlaufer 40 Zwart Vrouwen IHZaqa
White Lite Adidas Racer 3 ftwr Heren White 2 Black Maat Sneakers Core 44 ftwr 0CdCqw
Se Air Ultra Heren 46 Sneakers Maat Run Nike Huarache