020 - 210 90 09Roze Ox Taylor Chuck Sneakers All Converse Star rFqan8xYr
Grijs Air 45 Khaki Axis Nike Maat Max dqzII

Procesrecht – Dagvaarding

 

46 Skechers Sandalen Maat Brown Garver Alec Heren
36 Hub Wit Xl Ds Hook w rXqwzSX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Alec Garver Skechers Brown Sandalen Heren Maat nBvqxYq1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Gabor 43 Gabor Sneakers Grijsgrijs Sneakers Grijsgrijs Maat WOxqF4wZHx

Onze specialisten

Garver 46 Brown Skechers Sandalen Maat Alec Heren
Vrouwen Groen 5 41 Balance New 1x5EYqAnwZ
Sprox Dames Sneaker 40 Dames Maat Sprox Maat Sneaker 40 Sprox r4arqw7
Doheny "witte " Lage Skateschoenen Vans qw1wyFgP
Skechers Brown 46 Alec Maat Heren Sandalen Garver