020 - 210 90 09Daily Maat Sneakers Mannen Eu 42 Db0155 0 2 3 Zwart 2 Adidas Axn4FF
Maat Brown 46 Bruin Heren Laarzen Desert Boot Suede Clarks
Brody Dk Grijs Heren Zwart Sneakers Quick pRq5wdR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Clarks Maat Heren Desert Brown Bruin Boot Suede Laarzen xwg8qavZw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Klein Wanderer Unisex 41 Mt grip grijs valt Winter Zwart Snowboots Winter Wv7waZg

Maak nu een afspraak


Wandelschoen Bruin Blackstone 999 999 Blackstone 1tqqYOn4w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 46 Boot Heren Bruin Clarks Desert Brown Laarzen Suede

Onze specialisten

Suede Maat Heren Desert Bruin 46 Boot Clarks Laarzen Brown
Brown 45 Tobacco Fm Koosh Slide Slippers O'neill wP84X4
5 Ii Mfs Borneo Meindl 8 07qIY
Heren Life Tamcoc line Life Fleecevest line 4IH4dRW
Bruin Maat 46 Suede Heren Boot Clarks Laarzen Brown Desert