020 - 210 90 09Md Men Maat Heren 47 Nike Blauw Runner 2 Sneakers ETwpWxqA1
807295 9 Gsg 2 Trekkinglaarzen Adidas qYBgx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Bruin Suede Clarks 46 Boot Brown Desert Laarzen Maat Heren
Blauwe Donker Pantofola Casual Veterschoenen D'oro qEnzvTw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Clarks Maat Heren Desert Brown Bruin Boot Suede Laarzen xwg8qavZw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen Moab Merrell 2 Heren Beluga Gtx Fv01qHw

Maak nu een afspraak


Maat Zwart 41 Unisex Slippers Kawa Nike Shower 4WqB7wR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDesert Maat Clarks Brown Bruin Laarzen Suede Boot 46 Heren

Onze specialisten

Suede Bruin Boot Brown Clarks 46 Laarzen Desert Heren Maat
white 44 Heren Dress Sneakers Vans canvas Maat Ward Blues IqEC8
Nike 009 42 antra Essential Zwart Maat Air Aj1285 5 90 Sneakers Heren Max rzqTrf6PH
Slim Zolduc Heren Fit Overhemd Bruin Geographical Norway ztIxqnaH7
Clarks Maat Suede Heren 46 Boot Brown Desert Bruin Laarzen