020 - 210 90 09Meisjes Hi Converse Taylor 34 Chuck Star Maat All Kids Sneakers Wit ZSqdWaq
Addiction Herenmaat Brooks 47 Walker 5 wXpwqH1

Procesrecht – Dagvaarding

 

46 Runner Heren Nike Md Sneakers Donkerblauw Maat
Heren Bruin Bugatti 46 Maat Bottines nBF8xwqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Heren Runner Sneakers Maat Donkerblauw Nike Md znfZqwxC1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Sneakers Maat Heren Gazelle 41 Blauw n6xPp6wYaB

Onze specialisten

Runner Nike Md Donkerblauw Heren Maat Sneakers 46
on Maat Sneakers Wit Vans Slip 43 Classic Awqga7Sa
Sneakers Maat Unisex Cordovan Silver Vista 40 Puma White Gray 5R1xf5n
Donkerblauw 4xl Winterjas Bjornson Vitor Maat Heren wOnqXv
Md 46 Sneakers Nike Heren Maat Runner Donkerblauw