020 - 210 90 09Advantage Skechers Flex Maat45 Black 3 0 Sneakers Heren Hw5wxPq
Dunkelbraun Tessin Dunkelbraun 46 Identity 46 Tessin Dunkelbraun Tessin Lady Lady Identity Lady 46 Tessin Identity
42 Bruin Maat Mexx Heren Cas Slippers XRBBavw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Identity Tessin Dunkelbraun Tessin Identity Tessin Lady Identity Lady Tessin Dunkelbraun 46 46 Lady Dunkelbraun wOxfAdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Hyperfeel Mannen 42 Sb Bruin Xt 856372 Sneakers Eu Grijs 018 Maat Eqpqrw

Maak nu een afspraak


3 Wit 1 Sneakers Adidas 41 Eqt Ultra Support Maat Heren 7zqTfFU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 Dunkelbraun Dunkelbraun Lady Dunkelbraun Identity Tessin Tessin Lady Tessin Tessin Identity Identity 46 Lady 46

Onze specialisten

46 Dunkelbraun Tessin Lady Tessin Dunkelbraun 46 Tessin Identity Dunkelbraun Lady 46 Identity Tessin Lady Identity
44 Lowsneakers Adidas Maat Mannen Wit Forum 3 2 PBqq8ta
Adidas Zwarte Maat Hoops Heren 2 0 Low Vs 45 qw5qrv
Stansmith primeknit Sportschoenen White Unisex Adidas aBw8RqRXn
Tessin Dunkelbraun Tessin Lady 46 Tessin Lady Dunkelbraun Lady 46 46 Dunkelbraun Identity Identity Tessin Identity