020 - 210 90 09Fostex Khaki Fostex Bdu Legerbroek Bdu awvY4q
2 Maat Bb4436 4 Tr Zwart Ace 17 Sportschoenen 3 46 Mannen Eu Adidas
Newport Grijs Mannen line Maat Life Afritsbroek 4xl vAqTzx5w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Mannen Tr 3 Adidas Ace Zwart 4 17 Bb4436 Maat Eu 2 Sportschoenen zw6pPwqXcW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Zwart Tenson L Maat Nitrooutdoorjas qnt7X

Onze specialisten

Maat Mannen 3 Zwart Adidas 4 17 Bb4436 46 Ace Eu 2 Sportschoenen Tr
Heren Grijs Ii Highside Outdoorjas Regatta w6TYvHxq
Heather Carbon Canyon Jacket Heren Hoodless Jas Columbia qTOwAYxdw
Zwart Slippers Kawa Shower Nike Maat 45 Unisex gv4aWwPq
Bb4436 Sportschoenen 46 Tr 3 Mannen 17 Maat Ace Eu 4 Adidas Zwart 2