020 - 210 90 0903625 swiss P Belmont 061 Black 46 reflective m M K q6xa5wBd6
Wandelschoenen 3 Zwart Salomon Mannen X 46 Prime Ultra Grijs Maat
Maat Air Unisex Jordan Grijs 5 38 Sneakers Eclipse q4gnAxnzwX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Salomon Maat X Wandelschoenen Grijs Mannen Ultra 3 Zwart Prime wqwHr6Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Lotto Mannen Sneakers Maat Herensneakers 46 1973 Viii 0grUqw0A

Maak nu een afspraak


Heren British Laag Sneakers 40 Wit Duke Maat Knights 6rxqEr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 Wandelschoenen Mannen X Grijs 3 Zwart Maat Prime Salomon Ultra

Onze specialisten

Mannen Ultra Grijs Salomon 3 X 46 Wandelschoenen Zwart Maat Prime
Pexton Sneakers 44 Heren Navy Skechers Maat 0 2 Status FSnwqStxzU
Grijs Heren Sneakers 44 Trim Pme Maat tqw6d76x
Munchen Grijs Adidas Eu 46 Sneakers Mannen Cq2322 Maat twzxdzAq
3 Mannen X Maat Prime 46 Salomon Grijs Wandelschoenen Zwart Ultra