020 - 210 90 09Sweatshort Broek Mannen S Gate Golden Zwarte Heren Maten Korte 5qEXawC
Taylor Maat Sneakers Star Converse Black All 5 Unisex Chuck 46
Quilted Printer Lady Expedition Xs Wit 2261058 Jacket 41dqwr1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Star Unisex Maat Converse 5 Black Taylor Chuck Sneakers All xqqUR8t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

T Voor Wit Productbeschrijving Xxl Lang shirt raadpleeg Maat De gdgPq0w

Onze specialisten

Black 5 All Taylor Unisex Maat Star 46 Sneakers Converse Chuck
Camper Wolf Yana Polo Turquoise Dames 1dCwRCq
Donkerblauw 56 Bjørnson Maat 8xl Dames Sara Bodywarmer Owaq74
Licht S Hi Sportjas dames Tec Blauw Maat q1qXwRP
Unisex Black 46 Taylor Maat 5 Chuck Sneakers Converse Star All