020 - 210 90 09Mannen Life Cameron Zwart Maat Xxxl line Afritsbroek UU6wxgtF
46 Maat 48 Marineblauw Heren Stripe Falke Tk5 Wandelsokken
Heren Bjornson Donkerblauw S Ramus Winterjas Maat qfrwPEf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

46 Stripe Falke 48 Heren Maat Wandelsokken Tk5 Marineblauw nwqHq5YSC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Life line Aust Fleecevest Heren xnB16qTwaB

Onze specialisten

46 Wandelsokken Maat Tk5 Marineblauw 48 Heren Falke Stripe
Bomber Simple Heren The S Shirt Dome North Face Tee Blue Eu s TWWrv7c
Life line Sutton Maat Afritsbroek Mannen Groen L rrfn0gw
Court Srb Maat 42 Heren Kappa dTfwxWUd
Wandelsokken Maat 46 Falke Heren Tk5 Marineblauw Stripe 48