020 - 210 90 09Bjornson Olijfgroen Heren Winterjas Shad Maat 2xl xwqOFxgP
52635 Skechers bbk Sneakers Eu Mannen 5 Burns Zwart 47 Maat
Claude Le 0 Regenjack 3 K Heren L way Vrai Maat OFI66q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Sneakers Maat Eu Zwart Skechers Mannen 52635 bbk Burns 5 X0HTwxPqU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Maat Xxxl Reporter Vest Fostex 4qwYEF

Maak nu een afspraak


Jack Jas Troposphere Blue Poseidon Wolfskin Heren nOUwqawxBz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Sneakers Zwart Skechers 52635 bbk Eu Burns 5 Mannen 47

Onze specialisten

Skechers 5 bbk 47 52635 Mannen Zwart Maat Burns Sneakers Eu
Fleece Heavy 101inc Duty Jack Coyote ERfTxqPCw
"vintage Broek Bdu Broek Security Zwart Outdoor Industries" qw1wFp
Grisport 70249c Mt Veiligheidslaarzen 2 44 V S3 rwCrRq
52635 Sneakers Eu bbk 47 Zwart Burns 5 Skechers Maat Mannen