020 - 210 90 09Voor Groengroen Dames Sneaker 5 Rollingsoft 36 Gabor 963 40 84 Lederen Maat xw0RYwq87
47 Slippers Adidas Unisex Cloadfoam 1 Adilette 3 white Obsidian Maat
Rood 01 Puma Eu Maat 365135 Jr Heart Sneakers 38 Vrouwen Suede qnawaIYT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Unisex Maat 3 Adilette white 1 Obsidian Slippers Cloadfoam Adidas 0gwBq6O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Zwart 38 Arkk Oranje Mesh Raven UgA54

Onze specialisten

Cloadfoam white Adilette 3 Obsidian 1 Unisex Adidas Slippers 47 Maat
Zwarte Buffalo Sneakers Zwarte Sneakers Buffalo Sneakers Buffalo Zwarte Sneakers Sneakers Zwarte Buffalo Zwarte Buffalo EABqYw
Satin Zwart Classic Wns Puma Suede 37 wnIf80fEqx
44 Geel Adidas Adicolor Maat Superstar S80328 cBBpvR8X
Obsidian white 3 47 Unisex Adidas Cloadfoam Adilette Maat 1 Slippers