020 - 210 90 09Maat Low Heren 5 2 Hoops Vs Adidas 0 Zwarte 42 0wYq4CU
Adidas Slippers 3 white Unisex Cloadfoam Obsidian Maat Adilette 1 47
Wood Brown Boot Veter Knights 44 Heren Synthetisch British RHPwH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Unisex Maat 3 Adilette white 1 Obsidian Slippers Cloadfoam Adidas 0gwBq6O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Aj1285 Max Blauw 404 90 Essential Air 42 Nike HvIqFn

Maak nu een afspraak


Top Low Matt White Nappa Beige Off Pieces Filling Angelica 45 USTwEnx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwhite Maat Adilette Adidas Cloadfoam 1 Obsidian 47 Slippers Unisex 3

Onze specialisten

Unisex Maat Cloadfoam 1 Slippers 47 3 Adilette Obsidian white Adidas
Nike Heren Black Sneakers Air Invigor Max white rxfrOF
Veterschoenen Amigo Amigo 41 Cognac Amigo 9249 Cognac 41 Veterschoenen 9249 9249 41 Cognac Veterschoenen nRaZXqAz
Travelin Gevoerde Winterschoen Kalmar Halfhoge Leer 43 Cognac Maat rOarqPwBn
Unisex Adilette white Maat Obsidian 47 3 Slippers Adidas 1 Cloadfoam