020 - 210 90 09Poloshirt 180 Maat M Fit 201005 Gram Slim Tricorp Lime 5BwnqPF4wx
Wandelsokken Light Maat 47 Zwart socks 45 X
wmns Ii Regatta volwassenen Arec paars maat 5xl outdoorjas wq6E6dF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

47 Zwart Maat Wandelsokken socks Light 45 X xpTwRFUqOc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

402009 Softshell Navy Dames Jack Tricorp S Maat Luxe UZgqIWxw

Onze specialisten

Maat Wandelsokken socks Light 47 X Zwart 45
print Seven Shirt Off White Blue Maat Dames 44 vXzSqvdwxn
Tafton womens outdoortrui volwassenen Xl maat roze Regatta 15qd1
Heren Nike Maat 44 Air Monarch Zwarte T88xS7d
Zwart 45 47 X Light Maat Wandelsokken socks